Кіпр підписав угоду про поставку ударних вертольотів Airbus

П'ятниця, 24 червня 2022, 20:20

У п'ятницю Кіпр підписав угоду з Airbus Helicopters про закупівлю шести легких ударних вертольотів з можливістю придбання ще шести.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Ekathimerini.

Під час підписання угоди на вертольоти H145M фінансові деталі не розголошувалися. Міністр оборони Кіпру Хараламбос Петрідес заявив, що вертоліт може діяти вдень і вночі, точно вражати цілі за допомогою масового вогню і може підтримувати наземні операції зі збору інформації.

"З придбанням нових ударних вертольотів Airbus ми також зможемо зміцнити існуючі рамки наших численних міжнародних та регіональних партнерств, підвищивши сумісність із регіональними державами", – сказав Петрідес.

Виконавчий віце-президент Airbus Helicopters Олів'є Мішалон підписав угоду від імені своєї компанії.

Кіпрський міністр сказав, що присутність військ Туреччини на півночі не залишає місця для "самозадоволення" у питаннях оборони.

"Оборона та національна безпека нашої Батьківщини не підлягають обговоренню", – сказав міністр.

Кіпр намагається продати 11 ударних вертольотів Мі-35 радянської епохи, які він закупив більше 20 років тому через їх застарілу авіоніку та високі витрати на технічне обслуговування. Сербія виявила зацікавленість у придбанні вертольотів.

Тим часом влада турецької частини Кіпру назвала купівлю гелікоптерів "провокацією", яка загрожує регіональній стабільності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: