Міська рада Брюсселя не підтримала розрив побратимських відносин з Москвою

Середа, 29 червня 2022, 07:44

Побратимські відносини між Брюсселем і Москвою призупинені, але не припинені.

Про це заявив мер Брюсселя Філіп Клозе, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Клозе, віцепрезидент Соціалістичної партії, відповів на пропозицію, запропоновану в понеділок Матіасом Ванденом Борре, міським радником і депутатом від партії "Новий фламандський альянс", про розрив побратимства між Брюсселем і Москвою та налагодження нового партнерства з Києвом.

Під час свого виступу на засіданні муніципальної ради Ванден Борре сказав, що його пропозиція має "послати політичний сигнал Росії, Москві, що ми не терпимо агресії та війни в Україні", а також "подивитися, що ще ми можемо зробити для підтримки і допомогти українському народу".

Пропозиція була відхилена 27 голосами проти, 12 утрималися та лише одним голосом "за".

Клозе сказав, що партнерство між двома містами є просто символічним і "ніколи не було активовано". За його словами, "враховуючи, що у нас є конкретні обміни з Києвом і що ми призупинили побратимство з Москвою, ми не підтримуємо цю пропозицію".

Брюссель і Москва є містами-побратимами з 1978 року.

Це не перший випадок, коли міста-побратими є предметом дебатів з початку війни Росії проти України. У травні мер Мелітополя заявив, що вважає неприйнятним, що Берлін та інші міста підтримують зв’язки з російськими містами, незважаючи на війну.

Однак деякі міста розірвали відносини з російськими колегами. Ковентрі, де зародилася концепція міст-побратимів, у березні припинив свій 80-річний зв’язок з Волгоградом, щоб висловити свій "жах перед тим, що відбувається". У Сполучених Штатах принаймні 10% міст розірвали зв'язки зі своїми колегами в Росії, включаючи Даллас і Чикаго.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: