Британія виділить 1000 військових і авіаносець для укріплення східного флангу НАТО

Середа, 29 червня 2022, 20:05

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес у середу оголосив про плани зміцнити східний фланг НАТО шляхом збільшення британського військового контингенту в Естонії на 1000 людей і розміщення в регіоні одного з двох нових авіаносців.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

Зазначається, що тисяча військовослужбовців не будуть розташовуватися безпосередньо в Естонії, де вже перебуває контингент у 1700 людей, але в разі необхідності будуть направлені до Балтійського регіону.

Що стосується авіаносців, яких у Великої Британії два, то вони будуть залучатися до укріплення східного флангу НАТО за принципом ротації, уточнив Воллес.

Як повідомлялося, в середу лідери країн-членів НАТО домовилися збільшити присутність на східному фланзі Альянсу з рівня бойових груп до рівня бригад.

Байден оголосив про посилення присутності США в Європі через війну Росії

Зокрема Німеччина вже погодилась збільшити контингент у Литві на 3500 військових, але вони, як і у випадку Британії, розгортатимуться в Балтії лише за потреби.

Нагадаємо, раніше в середу лідери НАТО ухвалили нову Стратегічну концепцію, яка офіційно змінила статус Росії у відносинах з Альянсом та визначає РФ найсерйознішою і безпосередньою загрозою для безпеки союзників.

Крім того, учасники саміту НАТО в Мадриді затвердили комплексний пакет допомоги Україні, до якого входять безпекові комунікації, поставки пального, медичне обладнання, обладнання для протистояння біологічній, хімічній і ядерній зброї, устаткування для боротьби з дронами.

Також Північноатлантична рада у середу офіційно розпочала процес вступу Фінляндії та Швеції, який досі гальмувала Туреччина.

Читайте також: Сім загроз та дві України: що прописав НАТО у новій стратегічній концепції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: