РФ заборонила в’їзд 41 канадцю, серед них - члени Конгресу українців Канади

П'ятниця, 3 червня 2022, 17:51

Міністерство закордонних справ Росії в п’ятницю оголосило про заборону в’їзду на територію країни 41 громадянину Канади "у відповідь на чергові антиросійські персональні санкції".

Про це йдеться в заяві МЗС Росії, повідомляє "Європейська правда".

Стверджується, що заборони були ухвалені у відповідь на санкції Канади щодо керівництва Міноборони Росії, воєначальників та представників ділових кіл.

"На постійній основі закривається в'їзд до Росії для громадян Канади, серед яких керівники організацій, що підтримують ультранаціоналістичні сили в Україні, а також найвищі військові чиновники", - зазначили в російському МЗС.

22 громадян Канади, присутніх у списку, є керівниками й членами Конгресу українців Канади, ще четверо - Світового конгресу українців, двоє - Українського кредитного союзу, по одному - Карпатського кредитного союзу і Ради українських кредитних союзів.

Також Росія заборонила в’їзд вісьмом заступникам міністерки оборони Канади і першому заступнику начальника Штабу національної оборони Канади.

Нагадаємо, раніше Канада ввела нові санкції у відповідь на вторгнення президента Росії Владіміра Путіна в Україну. У список санкцій серед інших потрапила Аліна Кабаєва, яку вважають за нинішню дружину російського лідера.

Також Канада у межах санкцій, запроваджених проти РФ за розв’язану війну, заборонила в’їзд тисячі громадян Російської Федерації, включно з президентом Владіміром Путіним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: