Лавров: "залізна завіса" між Росією і ЄС опускається

Четвер, 30 червня 2022, 17:48

Міністр закордонних справ РФ Сергєй Лавров підтримав думку білоруського візаві Владзіміра Макея про те, що між Росією і заходом уже опускається "залізна завіса".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на російський "Интерфакс".

"Що стосується "залізної завіси", я згоден з Владзіміром Владзіміровічєм (Макеєм), вона практично вже опускається. Нехай вони (Захід) тільки поводяться обережно, щоб нічого собі не прищемити. Але цей процес запущено", – сказав Лавров на пресконференції в Мінську в четвер.

Він додав, що з 2014 року відносин між Росією та Європейським Союзом "по суті не існує".

"(ЄС) зруйнував усі механізми, які десятиліттями створювалися між нами та ЄС. Я маю на увазі і саміти, які двічі на рік відбувалися, і засідання уряду Росії та Європейської комісії, і спільні простори, якими вибудовувалися чотири "дорожні карти", двадцять секторальних діалогів, безвізовий діалог... Все це було обвалено одразу", – вважає Лавров.

"Але ми ніколи не закриваємося. Скажу лише, що відтепер і надалі ні американцям, ні ЄС ми вірити не будемо, ми робитимемо все необхідне, щоб не залежати від них у критично важливих галузях", – додав глава російського МЗС.

Раніше міністр закордонних справ РФ Сергєй Лавров заявив, що Європейський Союз разом із НАТО збирають коаліцію для боротьби проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: