У Балтійському морі стартують масштабні навчання НАТО, залучені Швеція та Фінляндія

Неділя, 5 червня 2022, 08:31

5 червня біля узбережжя Швеції розпочинаються масштабні військово-морські навчання країн НАТО "Baltops-2022".

Про це йдеться у заяві Альянсу, пише "Європейська правда".

У навчаннях візьмуть участь 14 країн НАТО, а також країни-партнери Швеція та Фінляндія, які нещодавно подали заявки на вступ в Альянс.

У них будуть задіяні понад 7000 моряків, льотчиків і морських піхотинців, 75 літаків і 45 кораблів. Триватимуть навчання до 17 червня.

Навчання проводяться з 1972 року і цього року будуть пов’язані з 500-річчям Королівського військово-морського флоту Швеції.

"Основною метою навчань є подальша сумісність у секторі десантних операцій та операцій із забезпечення свободи навігації, морського перехоплення, протичовнової війни, протимінних заходів, медичної евакуації на морі та спільного відновлення персоналу, щоб продемонструвати як оборонний характер НАТО, так і готовність до захисту Балтійського регіону", - зазначили в Альянсі.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у розмові з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом повторив йому пояснення про те, чому Туреччина наразі проти членства Фінляндії та Швеції.

Як відомо, Туреччина єдина у НАТО висловилася проти вступу Швеції та Фінляндії, які подали заявки в середині травня. Офіційно заявлені вимоги Анкари стосуються в основному ставлення Швеції до курдів та турецької опозиції, а також ембарго на експорт зброї. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: