Шольц виключає послаблення санкцій проти Білорусі в обмін на "зерновий коридор" для України

Вівторок, 7 червня 2022, 15:29

Канцлер Німеччини Олаф Шольц виключив можливість компромісів із самопроголошеним президентом Білорусі Александром Лукашенком щодо санкцій проти Білорусі в обмін на надання "зернового коридору" з України до портів балтійських держав. 

Як повідомляє LRT, про це він сказав у спілкуванні зі ЗМІ під час візиту до Литви, пише "Європейська правда". 

"Не може йтися про відмову від санкцій, які ми наклали на Лукашенка. Транспортний коридор не має ставати передумовою для цього… Ми спробуємо знайти якесь спільне рішення з іншими країнами та ООН", - сказав він. 

Шольц наголосив, що саме Росія відповідальна за неможливість нормального експорту зерна з України. Він зауважив також, що які б коридори не погоджувалися, потрібно гарантувати, що РФ не зможе зловживати ними для своїх цілей. 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна не може розглядати варіант "зернового коридору" через Білорусь. 

Президент Литви Гітанас Науседа також висловив думку, що такий коридор неможливий.

Александр Лукашенко минулого тижня у розмові з генсеком ООН сказав, що готовий дати коридор для українського експорту через територію Білорусі до Балтійського моря, якщо у цих портах погодяться вантажити також білоруські товари.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: