Франція вимагає у Британії £8 млн за стримування нелегальних мігрантів

Середа, 24 серпня 2022, 18:30

Франція звинуватила Велику Британію в несплаті понад восьми мільйонів фунтів стерлінгів для фінансування прибережних патрулів, які стежать за незаконною міграцією через протоку Ла-Манш.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Times.

Згідно з попередньою домовленістю між Лондоном і Парижем, північна французька префектура О-де-Франс щодня розгортає близько 800 патрулів для боротьби з незаконною міграцією. Глава британського МВС Пріті Патель пообіцяла виділити на їхню роботу понад 80 мільйонів за останні три роки.

Але в О-де-Франс нарікають, що нинішніх патрулів недостатньо для стримування нелегальних мігрантів уздовж 160-кілометрової прибережної зони. Крім того, мігранти часто збираються групами в понад 200 людей і агресивно поводяться щодо правоохоронців.

У заяві для The Times представники комунікаційного відділу О-де-Франс заявили: "Ці труднощі ускладнюються тим фактом, що британці не відшкодовують витрати для сприяння захисту кордону, а також безпеці мігрантів. Станом на сьогодні Велика Британія заборгувала Франції кілька мільйонів євро (зокрема майже 10 мільйонів євро на оплату резервних жандармів і повітряного спостереження)".

Водночас у міністерстві внутрішніх справ Великої Британії це заперечують, наполягаючи на тому, що відомство надасть "кожен останній пенні", який погодилося виплатити французам.

"Наша робота з французами має життєво важливе значення для запобігання неприйнятного зростання кількості небезпечних переходів через Ла-Манш. Ця співпраця запобігла понад 17 тисячам спроб перетину кордону в 2022 році", – йдеться в заяві речника британського МВС.

Як повідомлялося, за 22 серпня через Ла-Манш переправилися 1295 людей, що є найбільшою денною цифрою за увесь час. Мігранти прибули на 27 легких човнах. Попереднім денним рекордом були 1185 осіб, 11 листопада 2021 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: