Прем’єрка  Естонії не думає, що за витоком відео з вечірками її фінської колеги стоїть РФ

Субота, 27 серпня 2022, 11:18

На думку прем'єр-міністра Естонії Каї Каллас, причина витоку в мережу відеозаписів із вечірки прем'єр-міністра Фінляндії Санни Марін криється у внутрішньополітичній боротьбі.

Про це вона сказала в інтерв'ю італійській газеті la Repubblica, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

"Ви в Італії можете подумати, що Фінляндія - дуже нудна країна. Але навіть у Фінляндії та Естонії триває внутрішня політична боротьба. У квітні у Фінляндії відбудуться вибори, тому я вважаю це частиною внутрішньополітичної боротьби", - сказала Каллас

Відповідаючи на запитання, чи може за витоком відео стояти РФ, Каллас сказала, що не вважає це ймовірним: "Думаю, що нам не слід переоцінювати Росію. У нас теж є політичні сили, які хочуть повалити правлячу партію. ​​Це нормально, жодних доказів того, що тут причетна Росія", - сказала прем'єр-міністр Естонії.

Раніше Каллас висловила підтримку своїй фінській колезі та сказала в інтерв'ю естонським газетам, що танці – це нормально.

Нагадаємо, минулого тижня Санні Марін довелося виправдовуватись через вечірку з друзями та запевняти у тому, що вона не вживала наркотики, після того, як відео за її участі потрапили в мережу.

На оприлюднених відео прем’єр-міністр була на вечірці з кількома фінськими публічними людьми, включаючи депутата Ілмарі Нурмінена та ведучого Тінні Вікстрьома. На кадрах, що просочилися в мережу, видно, як Марін весело танцює з кількома друзями, а на задньому плані чути, як люди кричать про кокаїн. 

За словами Марін, вечірка відбулась кілька тижнів тому - спочатку у двох приватних квартирах, а потім гуляння продовжились у двох барах. Всього з прем’єр-міністром відпочивали близько 20 осіб, до групи входили її друзі, але також невідомі їй люди.

Пізніше Марін заявила, що здала тест на наркотики, щоб розвіяти сумніви щодо вживання наркотиків на вечірці, відео з якої з'явилося у ЗМІ.

Читайте також: Лідер не у футлярі. Як бурхлива вечірка прем’єрки Фінляндії збурила країну – але не всю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: