Новий король Британії вперше звернувся до парламенту

Понеділок, 12 вересня 2022, 13:01

Король Великої Британії Чарльз III виступив перед депутатами парламенту вперше після того, як став монархом.

Про це повідомляє Sky News, пише "Європейська правда".

Його супроводжувала королева-консорт Камілла.

 

Король заявив, що він глибоко вдячний за співчуття, висловлені членам парламенту та колегами після смерті його матері.

За його словами, Вежа Єлизавети, де розташований Біг-Бен, відзначатиме проходження труни королеви від Букінгемського палацу до парламенту в середу.

Цитуючи Шекспіра, він сказав: "Як казав Шекспір ​​про колишню королеву Єлизавету, вона була взірцем для всіх живих принців".

Він додав, що його мати "подала приклад самовідданого обов'язку" як монарха, пообіцявши наслідувати її приклад відданості конституційному правлінню.

Після звернення король та королева-консорт вирушать до Единбурга, де труну королеви збираються перенести з палацу Холірудхаус до собору Святого Джайлза.

Нагадаємо, глав іноземних держав та їхні подружжя, які прямують до Лондона на державний похорон королеви Єлизавети II, попросили прибути до Британії комерційними рейсами та заборонили використовувати вертольоти для пересування.

Як відомо, 8 вересня у віці 96 років у шотландському замку Балморал померла королева Великої Британії Єлизавета II. У Великій Британії, а також усіх країнах Співдружності Націй розпочалася десятиденна жалоба.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: