У Німеччині чоловік, який убив касира за вимогу надягнути маску, отримав довічне ув’язнення

Вівторок, 13 вересня 2022, 12:17

Німецький суд визнав винним у вбивстві та засудив до довічного ув’язнення громадянина Німеччини за те, що він застрелив молодого продавця заправної станції через вимогу надягнути медичну маску.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє AP.

Вбивство в західному місті Ідар-Оберштайн 18 вересня минулого року шокувало країну. 50-річного обвинуваченого також засудили за незаконне зберігання зброї, оскільки він не мав ліцензії на зброю, використану для вбивства.

Чоловік сказав поліцейським, що діяв "під впливом гніву" після того, як 20-річний касир відмовив йому в обслуговуванні за те, що він не одягнув маску, коли намагався купити пиво на заправці.

Вимога носити маски в магазинах була одним із заходів, які тоді діяли в Німеччині, щоб зупинити поширення COVID-19.

Поліція повідомила, що підозрюваний, громадянин Німеччини, названий у місцевих ЗМІ як Маріо Н., пішов із заправки після суперечки, але повернувся через пів години та вистрілив продавцю в голову.

Спочатку він втік з місця злочину, але здався поліції після того, як було розпочато масштабне полювання за вбивцею.

Адвокати в земельному суді в Бад-Кройцнаху, який тривав шість місяців, домагалися засудження за ненавмисне вбивство. Вони стверджували, що існують межі того, наскільки підозрюваний, який, за висновком експерта, був у стані алкогольного сп’яніння під час смертельного пострілу, може нести кримінальну відповідальність за свої дії.

Прокуратура вимагала від суду визнати підсудного "серйозно винним", що фактично позбавило б його можливості дострокового звільнення після 15 років відбування покарання, що є типовим для людей у ​​Німеччині, яких засуджують до довічного ув’язнення. Судді цього не зробили.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: