Главу МЗС Німеччини розкритикували за обіцянку підтримки України незалежно від думки виборців

П'ятниця, 2 вересня 2022, 11:12

Міністерку закордонних справ Німеччини Анналену Бербок розкритикували за її слова про наміри підтримувати Україну незалежно від настроїв німецьких виборців.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє dpa.

"Можу пообіцяти народу України: ми підтримуємо вас і будемо підтримувати стільки, скільки потрібно, що б не думали мої німецькі виборці", – сказала Бербок на публічному заході у Празі.

Одна з правлячих партій Німеччини закликала розібрати "Північний потік-2"

Вона застерегла також від розколу між західними союзниками. 

Лідерка крайньої правої "Альтернативи для Німеччини" Аліс Вайдель після цього закликала до відставки Бербок. "Будь-хто, хто ігнорує інтереси німецьких виборців, не має обіймати міністерські посади", - твітнула Вайдель. 

Депутат від "Лівих" Севім Дагделен назвала це підходом "спершу Україна, а громадяни не мають значення" і "цілковитим провалом".

Норберт Рьоттген з ХДС розкритикував слова Бербок за "удаваний героїзм", зазначивши, що велика частина німецького суспільства - за підтримку України: "Демократичні політики мають переконувати інших аргументами, а не просто казати: "це так і так".  

В МЗС Німеччини поширили позицію, оприлюднену їхнім представником відділу стратегічних комунікацій Петером Птассеком, де він вказує, що нарізане відео з виступу Бербок активно розганяють акаунти, помічені за поширенням проросійської дезінформації. "Чи дозволимо ми так легко посіяти розкол між нами? Не думаю", - пише він. 

За результатами останніх соцопитувань, трохи більше половини мешканців Німеччини (53%) виступають за збереження санкцій, введених проти Росії, навіть за умови, що вони будуть пов'язані зі зростанням цін, перебоями в енергопостачанні та проблемами для економіки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: