Фінляндія оголосила новий пакет гуманітарної допомоги для України на 35 млн євро

П'ятниця, 2 вересня 2022, 14:47

Фінляндія оголосила новий пакет гуманітарної та іншої підтримки для України. 

Про це повідомила пресслужба уряду Фінляндії, пише "Європейська правда". 

У липні уряд виділив додаткові 70 млн євро на підтримку України. Половина цих коштів - 35 млн євро - надаються зараз. 

15 млн євро з цієї суми надаються на гуманітарні потреби: 8 млн спрямовуються на гуманітарний фонд для потреб України під егідою ООН, який підтримує профільні громадські організації в Україні. 5 млн євро надають через Всесвітню продовольчу програму для гуманітарної допомоги українцям, які через війну мають проблеми з базовим доступом до продуктів. 2 млн євро спрямовуються через Фонд народонаселення ООН на проєкти підтримки репродуктивного здоров’я, попередження гендерно-обумовленого насильства та підтримку постраждалих від сексуального насильства, у фокусі яких мають бути люди з півдня й сходу України.

Також, на прохання України, Фінляндія надає тимчасові модульні будинки для розселення близько 200 людей, які втратили власне житло через бойові дії. Проживати в них можливо протягом всього року. Ще 10 броньованих контейнерів для тимчасового проживання надають для потреб рятувальних служб у місцях, близьких до зони бойових дій. Їх доставлять через Механізм цивільного захисту ЄС. Цю допомогу планують доставити до настання зими. 

15 млн із суми надаються на забезпечення заробітних плат для освітян через проєкт PEACE, який адмініструється Світовим банком. 

Із загалом 70 млн коштів у додатковому пакеті, 30 млн євро виділяються на гуманітарну допомогу, 35 млн - на програми розвитку, 5 млн - на тимчасове житло. Половина коштів охоплюються нинішнім рішенням, другу половину планують виділити наприкінці 2022 або у 2023 році. 

Загалом з початку повномасштабної війни Фінляндія надала Україні підтримку на 21 млн євро.

Як повідомялося, 1 вересня Міноборони Фінляндії анонсувало додаткову оборонну допомогу для України на 8,3 млн євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: