Кліматичні активісти приклеїли себе до крісла спікера парламенту Британії

фото
П'ятниця, 2 вересня 2022, 18:06

Кліматичні активісти з групи Extinction Rebellion приклеїли себе до крісла спікера в Палаті громад Великої Британії.

Про це пише "Європейська правда".

Група опублікувала в Twitter фотографію, на якій троє жінок тримаються рука об руку перед кріслом спікера, а двоє інших членів групи тримають таблички з написами "Нехай люди вирішують" і "Збори громадян зараз".

У заяві групи сказано, що в протесті брали участь близько 50 осіб, у тому числі троє потрапили до будівлі через офіційну екскурсію.

Група заявила, що ще один учасник піднявся на будівельні ліси навколо Біг-Бена, а двоє інших прикували себе до поручнів.

Однак у залі не було жодного депутата, оскільки парламент на літніх канікулах і почне роботу лише в понеділок, коли Ліз Трасс або Ріші Сунак замінять Бориса Джонсона на посаді прем’єр-міністра.

Як відзначає Politico, усі учасники групи були повністю одягнені, чого не було під час інших подібних протестів. У квітні 2019 року напівоголені учасники Extinction Rebellion увійшли в публічну галерею під час дебатів щодо Brexit і приклеїлися до скла, яке відокремлювало депутатів від спостерігачів.

На тілах протестувальників були намальовані лозунги "На все життя" та "Припиніть марнувати час".

Пізніше у вересні 2020 року група з близько 30 топлес активістів Extinction Rebellion прикувала себе біля воріт парламенту, тримаючи в руках банер із написом "Не можете оголити правду?".

Нагадаємо, у травні в Роттердамі було заарештовано 175 демонстрантів, які брали участь в акціях кліматичної групи Extinction Rebellion.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: