Канцлер Австрії проти нових санкцій щодо РФ і за переговори з "агресором і жертвою"

Вівторок, 20 вересня 2022, 18:21

Канцлер Австрії Карл Негаммер, спілкуючись зі ЗМІ на полях сесії Генеральної Асамблеї ООН у вівторок, виступив проти запровадження нових санкцій проти Росії на рівні ЄС, а також за переговори з Україною і Росією.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Kurier.

Негаммер зазначив, що санкції – "найбільш мирний шлях протесту проти війни та страждань і щоб показати, що так тривати не може". Водночас вони не можуть шкодити ініціаторам більше, ніж Росії, додав він.

"Ми вже узгодили багато санкцій. Тепер важливо побачити вплив цих санкцій, і поки він не такий дієвий, як ми очікували, я вважаю помилкою зараз думати про нові санкції", – заявив канцлер Австрії.

Водночас він підтримує спроби "налагодити мости", щоб "воюючі сторони змогли знову говорити між собою" з метою "знайти шлях для припинення вогню". Хоча Негаммер і визнав, що зараз з боку України й РФ нема бажання до переговорів, але "здаватися не можна".

"Зараз ми в тій ситуації, коли ми завжди можемо поговорити з агресором, а також із жертвою. На мій погляд, це важливо для того, щоб знайти шлях припинення війни", – додав глава уряду Австрії.

Раніше глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що Європейському Союзу не слід розглядати нові санкції проти Росії, оскільки це лише поглибить кризу енергопостачання та завдасть шкоди Європі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: