Німецький міністр: брехню Путіна щодо зерна можна використовувати як туалетний папір

Понеділок, 26 вересня 2022, 12:32

Німецький міністр сільського господарства Джем Оздемір звинуватив президента Росії Владіміра Путіна у брехні щодо використання українського зерна.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Spiegel.

За його словами, російський наратив про те, що зерно з України не надходить до країн, де люди потребують допомоги, через так звані "смуги солідарності", не відповідає дійсності.

"Це така ж правда, як і всі інші заяви Владіміра Путіна. Ви можете використовувати їх як туалетний папір", - заявив політик "Зелених" в кулуарах засідання ЄС в Брюсселі.

Він наголосив, що ця заява з Москви нічого не варта.

"Ми перевезли набагато більше, ніж будь-хто міг передбачити на початку. Добре також, що маршрут через Чорне море тепер відкритий. Допомога була перевезена, наприклад, до Ефіопії та Сомалі" - додав Оздемір.

Як повідомлялося, глава МЗС Дмитро Кулеба закликав країни світу чинити тиск на Москву, щоб запобігти спробам заблокувати продовження дії зернового коридору.

"Путін нещодавно збрехав, коли сказав, що більшість зерна надійшло до європейських країн. Насправді дві третини зерна було доставлено споживачам Африки, Близького Сходу та Азії" - заявив Кулеба.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: