У Ле Пен пропонують розслідувати іноземний вплив на партії Франції після звинувачень у зв'язках із РФ

Четвер, 29 вересня 2022, 19:21

Депутат від французької партії "Національна об’єднання" Жан-Філіп Тангі в середу подав клопотання про створення комісії з розслідування іноземного втручання в політсили після того, як партію Марін Ле Пен звинуватили у зв’язках із Росією.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Звинувачення у конфлікті інтересів на адресу "Національного об'єднання" у зв'язку з його відносинами з РФ є численними, а його попередника, "Національний фронт", звинувачували в отриманні кредитів від російських банків.

Черговий поштовх для таких дискусій викликало повідомлення американської розвідки, в якому стверджується, що Росія використала 300 мільйонів доларів для впливу на західні партії, зокрема й французькі.

Днями міністр економіки Франції Бруно Ле Мер звинуватив депутатів "Національного об'єднання" в підпорядкуванні "Владіміру Путіну, Росії, насильству російської армії" під час виступу перед фінансовим комітетом Національних зборів (нижньої палати парламенту).

У відповідь Жан-Філіп Тангі заявив в етері французького телебачення, що не може змиритися з тим, що "хтось ставить під сумнів патріотичну чесність" його самого та колег по партії. Він вніс клопотання про створення "парламентської комісії з розслідування політичного, економічного та фінансового втручання іноземних держав" у діяльність французьких політичних лідерів та партій.

Під "іноземною державою" депутат партії Ле Пен має на увазі також іноземні "організації, компанії, групи інтересів та приватних осіб", причому вони не обмежуються впливом лише Росії.

Кілька членів партії президента Еммануеля Макрона "Відродження" вже висловили підтримку створенню такої комісії, але досі не вжили кроків, щоб цей задум був утілений в життя.

Як повідомляли раніше ЗМІ, "Національне об’єднання" планує в найближчі кілька тижнів розпочати кампанію зі збору коштів, щоб покрити борг у три мільйони євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: