Посольства Німеччині отримали тисячі запитів на візи від росіян, як тікають від мобілізації

П'ятниця, 30 вересня 2022, 14:46

Закордонні представництва Німеччини у сусідніх з Росією країнах перевантажені, вони отримали тисячі запитів на отримання віз від росіян, які хочуть уникнути призову до армії.

Про це пише Spiegel, повідомляє "Європейська правда".

Посольства Німеччини у Вірменії, Казахстані, Грузії, Азербайджані та Білорусі зафіксували різке збільшення візових запитів від російських громадян з моменту початку мобілізації 21 вересня.

Міністерство закордонних справ Німеччини повідомило, що фіксувати та обробляти заяви у встановлені терміни більше не представляється можливим - з цієї причини точних цифр про кількість заявок немає.

Заявники звертаються телефоном та електронною поштою - але все частіше вони також особисто звертаються до німецьких дипломатичних представництв.

Якщо в останні кілька місяців посольство Німеччини в Тбілісі реєструвало від 10 до 20 заяв від російських громадян на місяць, то з дня оголошення мобілізації до середини цього тижня надійшло вже понад 300 запитів від росіян.

Наразі німецьке МЗС справ вивчає можливість збільшення штату своїх співробітників у п'яти країнах.

Загалом з початку мобілізації понад 200 000 росіян виїхали до сусідніх країн - близько 100 000 з них лише до Казахстану.

Естонія, Латвія, Литва і Польща вже ввели заборону на в'їзд для російських туристів, а також для російських громадян, які мають шенгенські візи. А Фінляндія зараз посилила свої візові правила для мандрівників з Росії.

Нагадаємо, Фінляндія з 30 вересня закрила в'їзд для громадян Росії за туристичними візами.

Протягом 19-25 вересня до країн Європейського Союзу з боку Росії в’їхали 66 тисяч росіян, що на 30% більше, ніж тижнем раніше – сплеск припав на оголошення російською владою так званої часткової мобілізації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: