Канцлер Німеччини не вірить, що в країні будуть протести через економічну кризу

Вівторок, 6 вересня 2022, 18:58

Канцлер Німеччини Олаф Шольц скептично ставиться до можливих протестів у країні у зв’язку зі зростанням цін на енергоносії.

Як повідомляє "Європейська правда", таку заяву він зробив в інтерв’ю Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Я не вірю в передбачення Касандри", – сказав Шольц, маючи на увазі ситуацію, за якої достовірні передбачення ігноруються, оскільки вважаються малореальними.

"Німеччина переживає складні часи у зв’язку з російським вторгненням в Україну та вкрай обмеженим постачанням газу. Але ми – сильна країна з міцною економікою, надійною системою добробуту й стабільною демократією. Якщо ми як країна, як нація триматимемось разом, то переживемо це", – додав він.

Зазначимо, що лише напередодні кілька тисяч людей з різних політичних таборів провели в Лейпцигу окремі демонстрації проти енергетичної та соціальної політики федерального уряду Німеччини.

Причиною протестів стало різке зростання цін на енергоносії та продукти харчування. Протестувальники вважають недостатніми заходи, оголошені минулими вихідними правлячою коаліцією, щодо допомоги населенню загальним обсягом 65 мільярдів євро.

Нагадаємо, раніше міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок запевнила, що країна не буде знімати санкції проти Росії у зв’язку з війною проти України, навіть якщо німці виходитимуть на протести через високі ціни на електроенергію.

Заяву розкритикували депутати від "Лівої партії" та "Альтернативи для Німеччини".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: