Росія використовує іранські безпілотники принаймні з серпня - британська розвідка

Середа, 12 жовтня 2022, 08:06

Росія розгорнула безпілотні літальні апарати іранського виробництва принаймні з серпня 2022 року, зокрема дрони-камікадзе варіант "Shahed-136".

Про це йдеться у звіті британської розвідки, пише "Європейська правда".

"Росія включила Shahed у велику хвилю ударів, проведених нею 10 жовтня 2022 року. Раніше український Генштаб повідомив, що Росія завдала загалом 86 ударів по "Шахед-136", і стверджував, що 60 відсотків із них було знищено в повітрі", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ці БПЛА повільні і літають на невеликій висоті, що робить поодинокі безпілотники легкою мішенню для звичайних засобів ППО.

"Існує реальна ймовірність того, що Росія домоглася певного успіху, атакуючи кількома БПЛА одночасно. Незважаючи на заявлену дальність польоту в 2500 км, Shahed-136 має лише невелике бойове навантаження. Малоймовірно, що він задовільно виконує функцію глибокого удару, для якого Росія, ймовірно, хотіла його використати", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, директор британського Центру урядового зв’язку заявив, що Москві бракує ресурсів і міжнародної підтримки.

Крім того, Флемінг вважає, що не існує гарантій того, що Захід зможе зафіксувати підготовку Росією до використання ядерної зброї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: