У Нідерландах у середу відбудеться конференція з повоєнної відбудови України

Понеділок, 17 жовтня 2022, 20:10

Міністерство закордонних справ Нідерландів у середу проведе в Гаазі конференцію, присвячену питанню відбудови України після війни.

Як повідомляє "Європейська правда", захід відомство анонсувало в понеділок.

Мета конференції – зібрати представників Нідерландів, які беруть участь або зацікавлені в участі у відбудові України з тим, щоб вони були готові до цього в повоєнний період.

На запрошення міністерки внутрішньої торгівлі та розвитку співробіництва Нідерландів Ліше Шрайнемахер у заході візьмуть участь компанії, неурядові організації та представники уряду країни.

"Конференція стосуватиметься низки різноманітних тем, як-от ролі бізнесу й запуску державно-приватного партнерства у сферах сільського господарства, водних ресурсів і медичних послуг", – зазначається в повідомленні нідерландського МЗС.

Учасники заходу розглядатимуть потреби України в повоєнній відбудові як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі – в контексті того, "як Україну можна відбудувати сильнішою та екологічнішою, ніж раніше".

З українського боку конференцію відкриє заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко, також у Гаазі буде присутній посол України Максим Кононенко.

Раніше прем’єр-міністерка Франції Елізабет Борн також анонсувала проведення в Парижі конференції з відновлення України. А Німеччина, як відомо, у жовтні проведе міжнародну конференцію з питання відновлення України після вторгнення Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: