Делегація парламенту Німеччини приїхала на Тайвань, Китай висловив протест

Неділя, 2 жовтня 2022, 13:10

Шість депутатів Бундестагу на чолі з Клаусом-Петером Вілшем від Християнсько-демократичного союзу в неділю прибули до Тайваню для п'ятиденного візиту, в межах якого вони зустрінуться з керівництвом невизнаної острівної країни.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

Як повідомили у пресслужбі федерального уряду, делегати мають вивчити "питання, що стосуються політичної, економічної та соціальної ситуації, двосторонніх відносин і розвитку відносин по обидва боки Тайванської протоки".

Член делегації від правлячої Партії "зелених" Тіль Штеффен у коментарі DW напередодні візиту сказав, що мета поїздки – "показати Тайваню нашу дружбу". "Тайвань – це демократія, і для нас важливо бути в контакті, мати співпрацю з іншими демократіями", – додав він.

За словами Штеффена, візит не порушує прийнятої Німеччиною політики "одного Китаю", оскільки в ньому беруть участь члени парламенту, але немає жодного члена уряду.

А проте, в коментарі німецькій агенції DPA представник китайського МЗС закликав німецьку делегацію дотримуватися "принципу одного Китаю" і "негайно припинити" будь-яку взаємодію із силами, що виступають за незалежність Тайваню.

Глава розвідувальної служби ЄС скасував візит до Тайваню після попередження КНР – ЗМІ

Німеччина не має офіційних дипломатичних зв’язків з Тайванем, але підтримує дружні відносини, зокрема тісну економічну, культурну та наукову співпрацю.

Китай вважає Тайвань частиною своєї території та гостро реагує на візити туди західних посадовців. Так, на початку серпня Пекін провів демонстрацію військової сили у відповідь на візит спікерки Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі до Тайваню.

Попри військові навчання, делегації не припинили прибувати. Так, на початку вересня на острів прибули п’ять депутатів від Франції.

Читайте детальніше про значення візиту Пелосі і про те, чому США не бояться нової війни через конфлікт із Пекіном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: