Папа Римський закликав Путіна припинити війну, а Зеленського - бути відкритим до переговорів

Неділя, 2 жовтня 2022, 16:26

Папа Римський Франциск висловив занепокоєння ядерною загрозою та військовою ескалацією війни в Україні, закликавши до негайного припинення вогню.

Про це він заявив під час недільного звернення, пише "Європейська правда" з посиланням на Vatican News.

"Моє звернення адресоване насамперед президенту Російської Федерації і я закликаю його зупинити цю спіраль насильства і смерті, в тому числі заради свого власного народу", - сказав Папа Франциск.

"З іншого боку, засмучений безмірними стражданнями українського народу внаслідок агресії, якої він зазнав, я звертаюся з не менш упевненим закликом до президента України бути відкритим для серйозних пропозицій про мир", - додав він.

Папа Римський засудив анексію українських територій.

"Я закликаю всіх учасників міжнародного життя і політичних лідерів держав зробити все можливе для припинення війни, не дозволяючи втягнути себе в небезпечну ескалацію, просувати і підтримувати ініціативи з діалогу", - сказав він.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск заявив, що сприяв найбільшому з початку повномасштабної війни обміну військовополоненими між Росією та Україною.

Раніше Папа Римський відзначився неоднозначними заявами й діями щодо війни в Україні. Так, він стверджував, що війну спровокуваликритикував постачання Україні зброї, а також покладав принаймні частину відповідальності за війну на НАТО.

Читайте також: Гість з іншого світу: чи доцільно запрошувати Папу Франциска в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: