Ексрадника Трампа Беннона засудили до 4 місяців в'язниці за неповагу до Конгресу 

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 18:23

Ексрадника колишнього президента США Дональда Трампа Стіва Беннона засудили до 4 місяців в'язниці за неповагу до Конгресу через його відмову свідчити перед комітетом Палати представників США щодо штурму Капітолія 6 січня 2021 року.

Про це повідомляє CNN, пише "Європейська правда".

Суддя також призначив штраф у розмірі 6500 доларів.

Конгрес викликає Трампа для свідчень у справі штурму Капітолія

Перед тим, як суддя Карл Ніколс оголосив перерву в слуханні щодо винесення вироку Беннону, його адвокати близько 45 хвилин виступали на користь того, щоб колишній радник Трампа отримав поблажливість від судді.

Беннон не виступав під час слухання, за нього говорили адвокати.

Цього літа суд присяжних засудив Беннона за двома пунктами звинувачення в неповазі до Конгресу: за одним — за відмову давати свідчення під час розслідування комітету Палати представників 6 січня, а за іншим — за те, що він не надав документи, які вимагав комітет.

Водночас, Беннону не доведеться відбувати свій чотиримісячний термін, поки не буде розглянуто апеляцію на його засудження.

Уряд США хотів, щоб Беннон відсидів хоча б 6 місяців за свої злочини, у той час як Беннон просив випробувального терміну або, щонайбільше, домашнього ув'язнення.

Беннон був радником Дональда Трампа під час президентської кампанії 2016 року, а потім працював головним стратегом Білого дому у 2017 році.

Протрампівський натовп увірвався в Капітолій і атакував поліцію, намагаючись заблокувати затвердження Конгресом програшу Дональда Трампа на виборах 2020 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: