Парламент Чорногорії звільнив міністра оборони і главу МЗС, яким РФ заборонила в'їзд

Субота, 22 жовтня 2022, 09:26

Парламент Чорногорії проголосував за звільнення міністрів оборони та закордонних справ Рашко Коневича і Ранко Кривокапича, яким раніше заборонили в’їзд до Росії.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє RTCG.

За звільнення міністрів проголосував 41 депутат т.зв. "старої більшості", в яку входять просербські та проросійські партії, а також центристський рух URA в.о. прем'єр-міністра Дрітана Абазовича.

Звільнення міністрів ініціював глава уряду Дрітан Абазович. За його словами, Коневич і Кривокапич "неодноразово відхилялися від урядової офіційної позиції", а їхня діяльність "значно ускладнювала роботу" чинного уряду.

Міністрам закордонних справ та оборони Чорногорії, а також колишньому керівнику спецслужби Саво Кентере нещодавно заборонили в’їзд до Росії у відповідь на висилку Подгорицею шести співробітників посольства РФ.

Нагадаємо, в Чорногорії в останні тижні триває політична криза, викликана рішенням уряду Дрітана Абазовича підписати угоду з Сербською православною церквою, де гарантував їй право власності на церковні споруди та де-факто давав право екстериторіальності.

У результаті опозиція проголосувала за відставку уряду, але Абазович домовився із просербськими партіями про формування нової коаліції. Це, на думку оглядачів, загрожує руху Чорногорії до членства в ЄС, а також її членству в НАТО.

Читайте також: Криза довела до імпічменту: як Чорногорія обирає між шляхом на Захід та "русскім міром".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: