Російські пранкери заявили, що нібито поговорили з президенткою Молдови від імені Шмигаля

Вівторок, 4 жовтня 2022, 15:23

Російські пранкери, відомі під псевдонімами Вован і Лексус, опублікували у своєму телеграм-каналі відео розмови нібито з президенткою Молдови Маєю Санду.

Про це пише "Європейська правда".

У середу було опубліковано частину запису, на якому пранкери від імені прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля нібито зуміли поговорити з Санду.

Санду говорить англійською про зміцнення обороноздатності Молдови та готовність до проведення мобілізації, якщо буде необхідно захищати країну.

Того ж дня в адміністрації президента Молдови назвали це відео фейком.

"Адміністрація президента заперечує достовірність заяв, які приписують президентці Маї Санду в нібито бесіді з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем. Це відео - спроба втягнути президента Маю Санду в маніпуляцію за допомогою цифрової фабрикації. Заяви на відео не відповідають дійсності та сфабриковані за допомогою монтажу відео і звуку", - заявили в адміністрації президента.

У четвер російські пранкери опублікували повну версію розмови, яка нібито мала місце. У ній порушувалися теми відключення російського газу, а також військова загроза з боку РФ.

У середу Міноборони Молдові довелося спростовувати чутки про нібито наміри Кишинева оголосити мобілізацію та вступити у війну на боці України, про що почали поширювати інформацію у російських телеграм-каналах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: