У Нідерландах суд відхилив позов міста, яке скаржилось на поширення теорії змови про сатаністів у Twitter

Вівторок, 4 жовтня 2022, 23:31

Суд Гааги у вівторок відхилив позов міста Бодегравен-Реувейк, яке вимагало звернення до Twitter з вимогою припинити поширення фальшивої теорії змови про нібито існування там культу сатаністів-педофілів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP.

Як повідомлялося, з 2020 року троє чоловіків у Twitter почали поширювати необґрунтовані історії про жорстоке поводження та вбивство дітей, які, за їхніми словами, мали місце в Бодегравен-Реувейку в 1980-х роках.

Один із трьох чоловіків заявив, що сам став жертвою "педофілів", а пізніше почав пригадувати й про нібито інших постраждалих дітей. До Бодегравен-Реувейка почали з’їжджатися люди, які віддавали шану "жертвам" культу, через що місто було змушене запровадити надзвичайний стан.

Минулого року суд Гааги зобов’язав чоловіків негайно видалити всі свої твіти, погрози та інший онлайн-контент, пов’язаний із цією історією, і переконатися, що нічого з цього більше ніколи не з’явиться.

Трьох чоловіків ще в червні визнали винними в підбурюванні до порушення громадського порядку, а суд підтвердив, що так званої мережі педофілів-сатаністів у Бодегравен-Реувейку ніколи не існувало.

Незважаючи на це, історії про Бодегравен все ще поширюються в соціальних мережах іншими людьми. Тож місто вирішило звернутися до суду з позовом проти Twitter, щоб домогтися більш рішучих дій з боку соцмережі.

Але суддя став на бік Twitter, заявивши в рішенні, що він "наразі зробив достатньо для усунення незаконного контенту про "історію Бодегравена" зі своєї платформи", і вона не зобов’язана сама видаляти будь-які інші твіти.

"Згідно з Twitter, не все є незаконним, а належним чином фільтрувати дописи в цьому випадку неможливо", – ухвалив суд у Гаазі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: