У США не бачать ознак того, що РФ може напасти на Молдову

Вівторок, 1 листопада 2022, 11:32

Посол США в Молдові Кент Логсдон запевнив, що Сполучені Штати від самого початку війни в Україні стежать за розвитком ситуації в регіоні, і зараз немає жодних ознак того, що Росія може напасти на Молдову.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Newsmaker.

Як зазначив посол, американська влада і партнери ще в січні надавали інформацію про те, що Росія може почати військові дії в Україні. І зараз, за словами посла, НАТО і США уважно стежать за розвитком подій у регіоні.

"Я і раніше говорив і повторю зараз, що ми не бачимо жодної ознаки того, що Росія планує напасти на Молдову. І це добре. (...) Ми знаємо, що вам також важливо, щоб була надійна сила, яка зможе вас захистити. (...) Але зараз немає жодних ознак того, що ви можете зазнати нападу. Але на випадок, якщо це станеться, дуже важливо, щоб Молдова подумала про підготовку, подумала про військових", - сказав Логсдон.

Посол зазначив, що США розуміють, як для Молдови важливо відчувати підтримку партнерів у разі загрози нападу на республіку. І зараз партнери намагаються допомогти реформувати молдовську армію.

Логсдон підкреслив, що США впродовж багатьох років підтримували Молдову у військовій сфері, надаючи обладнання та допомогу військових інструкторів.

"США, ЄС та інші партнери - ми всі збільшили допомогу Молдові, особливо у військовій сфері. І ми знаємо, що для Молдови це зараз дуже важливо", - сказав посол.

Що стосується надання озброєння, Логсдон зазначив, що США готові розглядати запити молдовської влади про надання військової техніки. Але поки що таких обговорень не було.

Нагадаємо, президентка Молдови Мая Санду висловила думку, що у разі перемоги України у повномасштабній війні, розв'язаній Росією, могли б виникнути умови для врегулювання придністровського конфлікту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: