Польща запровадила санкції проти помічника Кадирова

Четвер, 10 листопада 2022, 17:22

Польща внесла до санкційного списку командира чеченського батальйону "Ахмат" і помічника глави Чечні Рамзана Кадирова Апті Алаудінова.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Rzeczpospolita.

Апті Алаудінов є генерал-майором міністерства внутрішніх справ Російської Федерації, секретарем Ради безпеки Чечні та командиром чеченського батальйону Кадирова "Ахмат", який веде бойові дії на території України.

Із 2020 року він перебуває під санкціями Великої Британії, які забороняють йому в'їзд на британську територію та заморожують його тамтешні банківські рахунки, і наразі не входить до санкційного списку Європейського Союзу.

Апти Алаудінов із Рамзаном Кадировим
Апті Алаудінов із Рамзаном Кадировим

"Апті Алаудінов через зв'язки особистого, організаційного, економічного або фінансового характеру безпосередньо пов'язаний з особами, які розпоряджаються фінансовими ресурсами, коштами та економічними ресурсами в розумінні Регламенту 269/2014, що безпосередньо підтримують агресію Російської Федерації проти України, починаючи з 24 лютого 2022 р. Існує ймовірність того, що фінансові ресурси, кошти або економічні ресурси, які перебувають у його розпорядженні, будуть використані для прямої або опосередкованої підтримки агресії проти України", – йдеться у поясненні міністерства внутрішніх справ Польщі.

Польща ввела санкції проти структури російського "Газпрому"

Санкції передбачають заморожування всіх коштів та економічних ресурсів Алаудінова, а також заборону на перетин ним польського кордону.

Апті Алаудінов став 17-ою фізичною особою, на яку Польща наклала санкції через підтримку повномасштабної агресії Росії проти України. Цей список було вперше оприлюднено наприкінці квітня 2022 року, до нього увійшли 50 фізичних та юридичних осіб, зокрема російські бізнесмени Олег Дерипаска, Михаїл Фрідман, Михаїл Гуцерєв, а також такі впливові російські структури, як "Газпром".

У травні до списку було додано російського бізнесмена Алексєя Бєлова, а в жовтні з переліку вилучили компанію MAGA Foods, яку її польські працівники викупили в російського акціонера.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: