Байден детально обговорить ситуацію в Україні з лідером КНР перед самітом G20 - Білий дім

П'ятниця, 11 листопада 2022, 07:26

Президент США Джо Байден зустрінеться з головою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном на Балі 14 листопада.

Про це йдеться у заяві Білого дому, пише "Європейська правда".

"Лідери обговорять зусилля, спрямовані на підтримку та поглиблення зв'язків між США та КНР, відповідальне управління конкуренцією та спільну роботу там, де наші інтереси збігаються, особливо щодо транснаціональних викликів, які впливають на міжнародне співтовариство", - йдеться у заяві.

Лідери двох країн також обговорять низку регіональних та глобальних питань, додали в Білому домі.

Радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван на брифінгу заявив, що ну зустрічі говоритимуть про ситуації в Україні.

"Президент Байден матиме можливість детально поговорити про кризу в Україні під час зустрічі з президентом Сі Цзіньпіном", - сказав він.

Салліван наголосив, що США не мають даних про передачу Китаєм зброї Росії з часу розмови Байдена і Сі Цзіньпіна кілька місяців тому.

"І ми не бачили масових зусиль, спрямованих на підрив режиму санкцій, хоча, звичайно, КНР продовжує підтримувати економічні відносини з Росією протягом останніх місяців", - сказав він.

Нагадаємо, президент Росії Владімір Путін не відвідає особисто саміт лідерів країн Групи 20 на Балі наступного тижня.

Які рішення мають ухвалити на Балі та чому є підстави говорити про небезпеку для України, читайте у статті "Європейської правди" або дивіться блог "Велика двадцятка" проти Путіна. Чи "за"? Деталі про саміт, де говоритимуть про майбутнє світу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: