Напад на поліцейських у Брюсселі: чоловік був у списку потенційних екстремістів

П'ятниця, 11 листопада 2022, 18:27

Чоловік, який здійснив напад на поліцейських у Брюсселі, і раніше мав проблеми з законом та був у списку потенційних екстремістів.

Як повідомляє BBC, пише "Європейська правда", про це оголосили у прокуратурі.

Нападник виявився громадянином Бельгії Яссіном М, віком близько 30 років. Колега загиблого поліцейського розповів, що нападник, коли накинувся на них, кричав "Аллах Акбар". 

Раніше того ж дня він приходив у поліцейський відділок на півночі Брюсселя, де говорив якісь незв’язні фрази, просив про психологічну допомогу та казав про ненависть до правоохоронців. Звідти його доправили до психіатричної клініки, але коли з відділку зателефонували туди знову, виявилось, що чоловік вже пішов звідти. 

У період між 2013 і 2019 роками чоловік вже побував в ув’язненні за правопорушення, не пов’язані з тероризмом, та був внесений до списку потенційних екстремістів. 

Нагадаємо, інцидент стався увечері 10 листопада недалеко від Північного залізничного вокзалу Брюсселя. Нападник атакував двох поліцейських, які патрулювали район, під час затримання його також поранили. Згодом один з поліцейських та нападник померли у лікарні. 

Найближчими тижнями у Бельгії почнеться суд над підозрюваними у причетності до ісламістських терактів у терактах у Брюсселі 2016 року, коли загинули 32 людини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: