Канцлер Німеччини після саміту G20: Путін залишився майже сам на сам

Середа, 16 листопада 2022, 13:23

Канцлер Німеччини Олаф Шольц після саміту "Групи двадцяти" в Індонезії констатував, що лідер Росії Владімір Путін фактично залишився сам на сам і не має серйозних союзників.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він написав у своєму Twitter.

"Президент Росії Путін - майже сам на сам у світі. У нього немає потужних союзників. Це найважливіший результат успішного саміту G20 на Балі. Абсолютно неприйнятно, щоб він і далі продовжував війну проти України, завдаючи ударів з повітря", - зазначив Олаф Шольц. 

Коментуючи інцидент з ракетою, що вбила людей на території Польщі, канцлер зауважив, що не варто поспішати з висновками до завершення розслідування, але першопричиною цього є агресивна війна Росії. 

Нагадаємо, G20 все ж погодила спільну заяву з пунктом, у якому висловлюється осуд війни Росії проти України і згадується резолюція Генасамблеї ООН із закликом до РФ вивести війська з міжнародно визнаної території України.

Ухвалення спільної декларації тривалий час було під питанням через значущі відмінності позицій країн щодо війни Росії проти України, у тому числі через те, що Росія сама є членом "двадцятки".

"ЄвроПравда" детально розповідала про можливі рішення на Балі і значення цього саміту для України у статті та відеоблозі "Велика двадцятка" проти Путіна. Чи "за"? Деталі про саміт, де говоритимуть про майбутнє світу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: