Лідер КНДР знову з’явився з донькою на випробуванні ракети, розпалюючи дискусію щодо спадкоємства

фото
Понеділок, 28 листопада 2022, 16:06

Донька північнокорейського лідера Кім Чен Ина знову з’явилася на публіці, цього разу з вченими-ракетниками та більш почесними титулами "найулюбленішої" або "дорогоцінної" дитини свого батька.

Про це пише Associated Press, повідомляє "Європейська правда".

Їй лише близько 10 років, але її нові фотографії поглиблюють дискусію щодо того, чи може вона стати наступницею.

 

Дочка, яка вважається другою дитиною Кіма - на ім'я Чжу Е, їй приблизно 9 або 10 років, - була вперше представлена ​світу минулими вихідними на фотографіях державних ЗМІ, на яких вона спостерігала за запуском міжконтинентальної балістичної ракети КНДР разом зі своїми батьками.

У неділю офіційне Центральне інформаційне агентство Північної Кореї згадало про неї вдруге, заявивши, що вони з Кімом зробили групові фотографії з вченими, офіційними особами та іншими людьми, залученими до випробувального запуску міжконтинентальної балістичної ракети Hwasong-17.

 

KCNA у своїй розсилці назвало її "найулюбленішою" та "дорогоцінною" дитиною Кіма, більш почесний титул, ніж її попередній опис "улюбленої" дитини.

На фотографіях, оприлюднених державними ЗМІ, дочка в довгому чорному пальті тримає батька за руку, коли вони позують для фото.

"Це, безумовно, вражає. Фотографія Кім Чжу Е, яка стоїть поруч зі своїм батьком та техніками і вченими, залученими до останнього запуску міжконтинентальної балістичної ракети, підтверджує ідею, що це початок позиціювання її як потенційного наступника", – сказав Анкіт Панда, експерт з Фонд Карнегі за міжнародний мир.

 

"Державні ЗМІ підкреслюють любов її батька до неї. Нарешті, обидва її перші публічні виступи були в контексті стратегічної ядерної зброї — перлини національної оборони Північної Кореї. Це не здається мені випадковим", — сказав Панда.

Раніше південнокорейські ЗМІ припускали, що Кім має трьох дітей — 2010, 2013 і 2017 років — і що перша дитина — син, а третя — дочка. Оголошена дочка, швидше за все, є дитиною, яку зірка NBA у відставці Денніс Родман бачив під час своєї поїздки до Пхеньяну в 2013 році. Після цього візиту Родман розповів британській газеті The Guardian, що вони з Кімом "відпочили біля моря" з сім’єю лідера і що він тримав на руках доньку Кіма на ім’я Чжу Е.

Північна Корея не згадує про двох інших дітей Кіма. Але припущення про те, що його старша дитина – син, змусили деяких експертів поставити під сумнів, як дочка може стати наступницею Кіма, враховуючи патріархальний характер північнокорейського суспільства, де домінують чоловіки.

Кім є представником третього покоління родини, яка керує Північною Кореєю більше семи десятиліть, і його батько та дід послідовно керували країною, перш ніж він успадкував владу наприкінці 2011 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: