Хорватський депутат під час засідання порвав папірець із символом Z

фото
Середа, 30 листопада 2022, 17:45

Під час обговорення участі Хорватії в місії Європейського Союзу з тренування українських військових депутат Сабору (парламенту) Хрвоє Зеканович дістав аркуш паперу із символом російської агресії – літерою Z – і порвав його.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Dnevnik.hr.

"Або ви за Україну, або повісьте цей знак перед дверима", – сказав Зеканович, звертаючись до противників участі Хорватії у тренувальній місії.

 
Фото: Dnevnik.hr

Наразі в хорватському Саборі триває дискусія про участь країни в місії EUMAM Ukraine. Хоча парламентські комітети з питань оборони й законотворчості схвалили рішення, опозиція виступає проти, називаючи такий крок неконституційним.

Як повідомлялося раніше, президент Хорватії Зоран Міланович, відомий симпатіями до РФ, заявив, що виступає проти навчання українських військових на території Хорватії і буде блокувати такі рішення.

Для того щоб подолати президентське вето, потрібна згода щонайменше двох третіх депутатів Хорватії.

Як зазначають хорватські медіа, Хорватія у межах місії, найімовірніше, пропонуватиме свій досвід підготовки у сфері тактичної медицини, створення оборонних укріплень, встановлення мінних загороджень та розмінування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: