Макрон закликав США та Китай сплачувати справедливу частку для боротьби зі зміною клімату

Понеділок, 7 листопада 2022, 12:28

Президент Франції Еммануель Макрон у понеділок закликав Сполучені Штати, Китай та інші багаті неєвропейські країни зробити свій "справедливий внесок", щоб допомогти біднішим країнам впоратися зі зміною клімату.

Про це повідомило видання Le Monde, пише "Європейська правда".

"Нам потрібно, щоб Сполучені Штати та Китай активізувалися", - сказав Макрон французьким та африканським учасникам в кулуарах кліматичного саміту ООН у Шарм-ель-Шейху в Єгипті. 

"Європейці платять. Ми єдині, хто платить. Необхідно тиснути на багаті неєвропейські країни", - додав він.

Збільшення фінансової допомоги біднішим країнам, які стикаються з тяжкістю кліматичних лих, стало головною темою 13-денної кліматичної конференції, яка розпочалася у неділю. 

Глави країн, що розвиваються, здобули маленьку перемогу, коли делегати погодилися поставити на порядок денний суперечливе питання про гроші за "втрати та збитки". Останні стосуються руйнівних наслідків зміни клімату, яких неможливо уникнути ні шляхом уникнення та скорочення викидів парникових газів, ні через пристосування до поточних і майбутніх наслідків зміни клімату.

Близько 100 глав держав та урядів виступатимуть на саміті у понеділок і вівторок, але голова Китаю Сі Цзіньпін не буде присутнім на конференції, а президент США Джо Байден приїде пізніше цього тижня після проміжних виборів до США у вівторок.

27-ма Конференція Організації Об'єднаних Націй з питань зміни клімату, відома як COP27, триває в Шарм-ель-Шейху з 6 по 18 листопада. Вона вважається одним із найважливіших форумів, присвячених цій проблемі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: