Генсек НАТО їде в Італію – можливо, обговорювати допомогу Україні

Середа, 9 листопада 2022, 17:52

Генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг у четвер здійснить візит до Рима.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомила пресслужба НАТО.

У столиці Італії заплановані зустрічі Столтенберга з прем'єр-міністеркою Джорджією Мелоні та міністром оборони Гвідо Крозетто.

Також генсек НАТО виступить із промовою промовою на Конференції із зобов'язань щодо кіберзахисту, яку Італія і США організовують у Римі 9-10 листопада.

Раніше італійські ЗМІ писали, що візит Столтенберга до Італії також стосуватиметься погодження шостого пакету військової допомоги Україні та може стати вирішальним у цьому плані. За не підтвердженою офіційно інформацією, в цьому пакеті допомоги можуть бути франко-італійські ЗРК середньої дальності SAMP/T і італійські Aspide, а також переносні ракети Stinger.

Нова прем’єрка Джорджія Мелоні є твердою прихильницею України, незважаючи на амбівалентність її союзників по коаліції, Маттео Сальвіні та Сільвіо Берлусконі, які мають історично тісні зв'язки з російським президентом Владіміром Путіним.

Минулого тижня видання Il Messagero повідомило, що уряд Італії наразі не розглядає новий указ про відправку зброї в Україну, оскільки заявляє про необхідність скоординувати свої дії з НАТО та з’ясувати деталі військових потреб України. Але міністр оборони Гвідо Крозетто згодом заявив, що уряд таки схвалить шостий пакет озброєння для України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: