Після Путіна Ердоган поговорив із Зеленським

доповнено 18:33
Неділя, 11 грудня 2022, 16:40

Президенти України й Туреччини Володимир Зеленський і Реджеп Таїп Ердоган у неділю провели телефонну розмову.

Про це повідомив глава держави у Twitter, пише "Європейська правда".

"Подякував за прихисток для українських дітей та за сотні генераторів для наших міст. Відзначив підтримку Туреччиною української ініціативи Grain from Ukraine. Також обговорили подальшу роботу й можливе розширення зернового коридору", – йдеться в повідомленні.

Доповнено 18:33. У канцелярії Ердогана повідомили, що під час розмови із Зеленським він обговорив "розвиток подій у російсько-українській війні" та запевнив, що Туреччина продовжує "докладати зусиль для задоволення гуманітарних потреб українського народу у суворі зимові місяці".

Також турецький президент зазначив про можливість розширення роботи "зернового коридору" для включення інших продуктів харчування і товарів, а також висловив сподівання на досягнення рішення щодо Запорізької атомної електростанції.

Ще Ердоган заявив, що Анкара оцінила внесок, який може бути зроблений у зусилля з реалізації "формули миру", оголошеної Зеленським на саміті G20.

Перед тим Ердоган провів телефонну розмову із президентом РФ Владіміром Путіним, під час якої порушувалися питання про "зернову угоду", війну та ситуацію на півночі Сирії.

Нагадаємо, президент Туреччини заздалегідь анонсував розмову з Путіним та після неї планував розмову з президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте також: Зрозуміти Туреччину: що змушує Ердогана одночасно допомагати Путіну та Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: