У Парижі розпочалася міжнародна конференція з підтримки України

Вівторок, 13 грудня 2022, 11:18

У Парижі 13 грудня проходить міжнародна донорська конференція за участі понад 45 країн і 20 міжнародних організацій, яка має на меті підтримати Україну на тлі постійних російських атак по критичній інфраструктурі.

Про це пише Associated Press, повідомляє "Європейська правда".

Президент Франції Еммануель Макрон у своїй промові, відкриваючи конференцію, назвав бомбардування Москвою цивільних об’єктів воєнним злочином. Він сказав, що Кремль атакує цивільну інфраструктуру, тому що його війська зазнали невдач на полях битв.

"Намір Москви — занурити український народ у відчай", — сказав Макрон.

Президент України Володимир Зеленський, виступаючи по відеозв'язку, заявив, що 12 мільйонів українців страждають від знеструмлення. За його словами, країні так само терміново потрібні генератори електроенергії, як і бронетехніка та бронежилети для військ.

Паризька конференція має зосередитися на допомозі Україні задовольнити її потреби у воді, електроенергії, їжі, охороні здоров’я та транспорті протягом наступних місяців до кінця березня.

Французькі організатори зустрічі кажуть, що акція допомоги також дасть Кремлю повідомлення про те, що міжнародна спільнота підтримує Україну проти повітряних бомбардувань Росії, які спустошили українську енергосистему та іншу ключову інфраструктуру.

Швеція була однією з перших країн серед учасників зустрічі, яка пообіцяла збільшити допомогу. Міністр зовнішньої торгівлі країни Йохан Форсселл оголосив про внесок у розмірі 55 мільйонів євро на гуманітарну допомогу та відновлення шкіл, лікарень та енергетичної інфраструктури.

Зустріч також має на меті запровадити систему координації міжнародної допомоги цієї зими, так само як західні країни координують свою військову підтримку. Веб-платформа дозволить Україні складати список своїх потреб у цивільній допомозі та дозволить донорам показати, що вони нададуть у відповідь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: