Партнер колишньої віцепрезидентки Європарламенту зізнався у причетності до скандалу з Катаром - ЗМІ

П'ятниця, 16 грудня 2022, 09:38

Франческо Джорджі, партнер відстороненої з посади віцепрезидентки Європарламенту Єви Кайлі, зізнався у своїй ролі в корупційному скандалі, пов'язаному з Катаром.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише Reuters із посиланням на два джерела, безпосередньо знайомі зі справою.

Зізнання Джорджі в отриманні хабарів від Катару за вплив на рішення Європейського парламенту щодо Катару зробило "значний внесок" у розслідування, що проводиться бельгійською владою, сказало одне з джерел.

За словами того ж джерела, Джорджі, помічник євродепутата, намагався виправдати свою партнерку Кайлі від будь-яких правопорушень. Джорджі наразі перебуває під вартою в очікуванні подальшого розслідування справи.

У своєму зізнанні Джорджі також сказав, що підозрює бельгійського євродепутата Марка Тарабеллу в отриманні грошей від Катару, повідомило джерело, близьке до слідства.

Тарабелла, який раніше підтвердив, що в суботу в його будинку було проведено обшук у рамках бельгійського розслідування, заперечує будь-які правопорушення.

Джорджі також заявив, що підозрює італійського євродепутата Андреа Коццоліно, в офісі якого працював Джорджі, в отриманні незаконних катарських коштів.

Reuters не вдалося з'ясувати, чи надав Джорджі будь-які докази своїх звинувачень на адресу Тарабелли і Коццоліно.

Раніше про зізнання Джорджі бельгійським слідчим уперше повідомили бельгійська газета Le Soir та італійська газета La Repubblica.

Нагадаємо, очільниця Європейської прокуратури (EPPO) Лаура Ковеші вимагає від Європейського парламенту зняти імунітет з двох грецьких євродепутатів у зв'язку з підозрами у шахрайстві, серед яких - колишня віцепрезидентка Єва Кайлі.

Детальніше читайте у статті - Сумки з грошима за "добре слово" про Катар: історія топ-хабарництва у Європарламенті

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: