Проросійська соцпартія Молдови оскаржить зупинку ліцензії телеканалів за пропаганду

Субота, 17 грудня 2022, 13:51

Проросійська Партія соціалістів Молдови назвала незаконним рішення Національної комісії з надзвичайних ситуацій призупинити ліцензії шести телеканалів через фейки про війну в Україні та збирається оскаржити його в суді. 

Про це пише молдовське видання NewsMaker, повідомляє "Європейська правда".

"Абсолютно невмотивовано, грубо порушуючи міжнародні норми і законодавство Республіки Молдова, режим Маї Санду здійснює зачистку засобів масової інформації в нашій країні та встановлює тотальну політичну цензуру в інтересах правлячої партії", - заявили молдовські соціалісти.

У Молдові тимчасово позбавлять ліцензії шість каналів через фейки про війну в Україні

Вони закликали міжнародне співтовариство "не ігнорувати таких очевидних порушень правових демократичних норм" і вимагали відставки глави уряду Наталії Гаврилиці.

"Усі незаконні, антиконституційні рішення Комісії з надзвичайної ситуації будуть оскаржені та скасовані в судовому порядку", - заявили в партії.

Ввечері 16 грудня комісія з надзвичайних ситуацій яка діє в Молдові з початку війни в Україні, призупинила ліцензії шести телеканалів. Серед них: TV6, Orhei TV, Primul in Moldova, Accent TV, NTV Moldova і RTR Moldova. 

Згідно з розпорядженням комісії, рішення призупинити ліцензії ухвалили для того, щоб захистити національний інформаційний простір і попередити ризик дезінформації та спроб маніпулювання громадською думкою.

Президентка Мая Санду заявила, що захист національного інформаційного простору є важливим кроком для запобігання спробам дестабілізації, розпочатим особами, які перебувають під міжнародними санкціями. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: