У Польщі через крижаний дощ проблеми на багатьох дорогах країни, є летальні випадки

доповнено
Вівторок, 20 грудня 2022, 10:01

У центрально-східній Польщі через складні погодні умови на дорогах виникли труднощі, місцями рух громадського транспорту зупиняли.  

Про це повідомляє RMF24, пише "Європейська правда". 

Через крижаний дощ і ожеледь, яка тонким шаром вкрила дороги й тротуари, почали виникати дрібні ДТП і затори. З кількох трас надходять повідомлення про фури, які в умовах ожеледі не можуть їхати під гору і таким чином блокують рух.  

Тротуари у Варшаві після крижаного дощу, фото RMF
Тротуари у Варшаві після крижаного дощу, фото cлухачів RMF

Частина траси 38 в Опольському воєводстві стала частково непроїзною через снігові замети, висота яких місцями сягає двох метрів. Деяким водіям довелося покинути свої авто на узбіччях та за допомогою рятувальників евакуюватися у найближчі міста.

У Білостоку в перші години ранку через ожеледь не запускали громадський транспорт, але потім автобуси все ж почали поступово виходити на лінії. Мер міста порадив директорам шкіл скасувати навчання та закликав людей за можливості залишитися вдома. 

 
Фото: PAP

У Національному управлінні автодоріг повідомили, що до розчищення шляхів задіяні понад 1200 одиниць спецтехніки. 

Доповнено. Згодом стало відомо, що у Познані та Варшаві двоє людей смертельно травмувалися, послизнувшись на вулиці. У "швидкій" повідомляють про підвищену кількість пацієнтів з травмами внаслідок падіння на ожеледі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: