Суд у Бельгії скасував рішення про звільнення підозрюваного у справі про корупцію в Європарламенті

Середа, 28 грудня 2022, 10:22

Бельгійський суд скасував рішення про звільнення Нікколо Фіга-Таламанки, одного з головних підозрюваних у справі про розслідування корупції Європарламенті за участі Катару.

Про це пише Politico, повідомляє "Європейська правда".

Федеральна прокуратура заявила у вівторок, що виграла апеляцію, оскарживши рішення від 14 грудня про звільнення Фіга-Таламанки з умовою носіння електронного браслета.

Таким чином, він залишиться під вартою до суду. Ні прокуратура, ні адвокати Фіга-Таламанки не відповіли на прохання прокоментувати, чому його звільнення було скасовано.

Фіга-Таламанка є одним з чотирьох осіб, які були заарештовані в Брюсселі за звинуваченнями, пов'язаними зі звинувачення в тому, що Катар і Марокко купили вплив в Європейському парламенті. Фіга-Таламанка є генеральним секретарем однієї з неурядових організацій, пов'язаних зі скандалом, "Немає миру без правосуддя", яка працює над питаннями верховенства права та прав людини.

Минулого четверга бельгійський суд також відхилив прохання колишньої віцепрезидентки Європарламенту Єву Кайлі про звільнення з носінням електронного браслета, продовживши термін її утримання під вартою на один місяць. Кайлі вирішила не оскаржувати це рішення, провівши Різдво у в'язниці міста Харен.

Інший підозрюваний у справі, колишній італійський депутат Європарламенту П'єр Антоніо Панцері також з'явився перед судом у вівторок, але чергове слухання у його справі було перенесено на 17 січня.

Раніше ЗМІ повідомили, що Кайлі зізналася, що їй було відомо про корупційну схему, пов'язану з лобіюванням Катару.

Більше читайте тут: Сумки з грошима за "добре слово" про Катар: історія топ-хабарництва у Європарламенті

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: