Підготовка путчу у Німеччині: серед причетних до групи є колишня депутатка від AfD 

Середа, 7 грудня 2022, 15:59

За даними розслідування, до радикальної групи, яка планувала повалення легітимної влади у Німеччині, входить колишня депутатка "Альтернативи для Німеччини" з Берліна Біргіт Малсак-Вінкманн.

Про це повідомляє Spiegel, пише "Європейська правда". 

Малсак-Вінкманн, якій 58 років, працювала у парламенті попереднього скликання 2017-2021 років. У неї нібито є кілька одиниць вогнепальної зброї.

“Демократія має захищатися”: німецькі політики коментують арешт підозрюваних в підготовці путчу

Її юрист за запит ЗМІ відмовився надавати коментарі щодо цих звинувачень. 

Федеральний речник партії Тіно Хрупалла та співлідерка політсили Аліс Вайдель заявили, що дізналися про все "зі ЗМІ, як і більшість громадян".

"Ми засуджуємо та рішуче виступаємо проти будь-яких таких зусиль. Зараз потрібно почекати на розслідування. Ми цілковито довіряємо відповідним органам влади і вимагаємо швидкого та повного прояснення справи", - прокоментували вони. 

У партійній організації Берліна відреагували, що це дуже тяжкі звинувачення і якщо її провину буде доведено, політикиню неминуче виключать з партії.

Як повідомлялося, у Німеччині спеціальні поліцейські сили у середу проводять спецоперацію одночасно в одинадцяти федеральних землях проти правоекстремістської організації, що планувала викрадати політиків та штурмувати Бундестаг. Вважається, що нападники розраховували на початок заворушень у результаті їхніх дій та на "переворот" в Німеччині. Серед 25 затриманих - представник німецького дворянського роду та громадянка Росії.

Детально про це читайте у статті "ЄвроПравди" Скинути Шольца за порадами РФ: як князь, ексдепутатка та військові готували путч у Німеччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: