Росіянам в естонській Нарві дали приміщення в бібліотеці для консульських послуг

Середа, 18 січня 2023, 19:18

Для допомоги в наданні консульських послуг громадянам Росії в прикордонному естонському місті Нарва місцева безкоштовно виділила приміщення на другому поверсі Нарвської центральної бібліотеки.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

Адміністрація бібліотеки погодилася виділяти кімнату неурядовій організації "Нарвське товариство російських громадян" безоплатно раз на місяць за попереднім погодженням дати. Відповідна угода діятиме до квітня, та за потреби може бути продовжена до кінця поточного року.

Нарвська міськуправа надає товариству російських громадян приміщення в муніципальній будівлі в центрі міста, проте там черга з відвідувачів не вміщається всередині, і людям доводиться мерзнути на вулиці.

Тому НУО попросила міську владу виділити російським громадянам інше приміщення – опалювальне, бажано з туалетом і просторим фойє.

Нагадаємо, генеральне консульство РФ у Нарві закрилося у квітні 2022 року за рішенням міністерства закордонних справ Естонії внаслідок розв'язаної керівництвом Росії агресивної війни в Україні.

У зв'язку із закриттям офіційного представництва частину чорнової консульської роботи взяло на себе некомерційне об'єднання "Нарвське товариство російських громадян".

Минулого тижня Естонія повідомила посла Російської Федерації про рішення, за яким Росія має скоротити чисельність свого персоналу до 1 лютого 2023 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: