Кіпр каже, що хотів відправити рятувальників у Туреччину, але та відмовила 

П'ятниця, 10 лютого 2023, 14:22

Міністерство закордонних справ Кіпру заявило, що Туреччина "люб'язно відхилила" його пропозицію надати рятувальну команду для допомоги в пошуку вцілілих людей після руйнівних землетрусів.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Незважаючи на початкове прийняття нашої пропозиції про допомогу в рятувальних роботах, Туреччина "люб'язно відхилила" пропозицію Кіпр про розгортання пошуково-рятувальної групи на місці", - заявило міністерство у своєму Twitter.

Міністерство висловило подяку професійним рятувальникам, "готовим рятувати життя скрізь і всюди".

Кіпрська команда рятувальників у складі 15 осіб, а також лікар і парамедик перебували в режимі очікування з середи, щоб вирушити до Туреччини в рамках Механізму цивільного захисту ЄС.

Туреччина не визнає Кіпр як державу і розмістила тисячі своїх військових на північній частині острова після того, як у 1974 році  вторглася туди після перевороту, спрямованого на об'єднання з Грецією.

Як повідомлялося, шестеро членів однієї родини були врятовані у Туреччині після того, як провели 101 годину під завалами після руйнівного землетрусу.

Крім того, пошуково-рятувальній команді в Іскендеруні вдалося врятувати жінку з України та її 4-річного сина з-під уламків будівлі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: