МЗС Фінляндії до річниці великої війни підняло українські прапори поруч з національним

доповнено
П'ятниця, 24 лютого 2023, 12:25

Міністерство закордонних справ Фінляндії підняло українські прапори поруч з національним прапором на флагштоках перед своєю будівлею. 

Як повідомляє "Європейська правда", фото відомство опублікувало у своєму Twitter.

"Сьогодні перед будівлею МЗС Мерікасармі - прапори Фінляндії та України. Фінляндія - поруч з Україною і зараз, і надалі", - зазначили в МЗС.

Глава МЗС Пекка Хаавісто опублікував окрему заяву до річниці повномашстабної війни. "Росія порушила заснований на правилах європейський безпековий порядок. Амбіції Росії обмежити свободу вибору суверенних держав щодо їхньої зовнішньої і безпекової політики є неприйнятними… Ми повторюємо вимогу до Росії негайно припинити бойові дії і вивести війська з України. Підтримка Фінляндією суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України залишається непохитною. Фінляндія підтримує ініціативу України за справедливий мир", - наголошує міністр. .

Він додав, що Фінляндія підтримує подальше посилення санкцій проти Росії і продовжить надавати Україні допомогу стільки, скільки це буде необхідно. Крім того, Фінляндія продовжить працювати з іншими країнами для того, щоб забезпечити притягнення військово-політичного керівництва РФ до відповідальності за злочин агресії, покарання за воєнні злочини та стягнення з Росії компенсації за завдані Україні збитки.

Пекка Хаавісто повторив також позицію Фінляндії про те, що майбутнє України - у ЄС, після того, як вона здійснить усі необхідні реформи, і що Фінляндія разом з іншими партнерами допоможе Україні у повоєнній відбудові.

Нагадаємо, у четвер Фінляндія ухвалила рішення про 13-й пакет військової допомоги для України. У ньому - три танки для розмінування на базі Leopard 2, інші деталі пакета не розкривають з міркувань безпеки.

Загальна вартість зброї, яку Фінляндія передала Україні за час повномасштабної війни, сягає близько 750 млн євро. 

Німецький Бундестаг у річницю повномасштабної війни також підняв прапор України. Тим часом перед посольством Росії у Берліні виставили підбитий російський танк. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: