Росія блефує щодо переговорів, а режим Путіна залишається стабільним - розвідка Латвії

Вівторок, 28 лютого 2023, 14:28

Росія затягує час для відновлення своїх сил в Україні, сигналізуючи про готовність вести переговори про припинення війни.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у щорічному звіті Бюро із захисту Конституції Латвії (SAB), яка виконує розвідувальні та контррозвідувальні функції.

"Відновлення мирних переговорів наразі неможливе – Росія не готова покинути територію України, а Україна не готова до територіальних втрат. Сигнали, які надсилає Росія про готовність до відновлення переговорів можна розцінювати як блеф. Росія буде головним бенефіціаром будь-якого перемир'я. Їй потрібен час, щоб перегрупуватися і підготуватися до нових наступальних дій", - йдеться у звіті.

За оцінкою розвідки, режим Путіна є стабільним, і немає підстав очікувати швидкої зміни керівництва або політичного курсу країни.

"Путін перебуває у відносно доброму стані здоров'я, як фізичному, так і психічному, а з огляду на його шовіністичні, реваншистські та імперіалістичні погляди і сприйняття загроз, дії самого Путіна або членів еліти можна вважати раціональними. Усередині Росії режим Путіна сильніший, ніж будь-коли раніше, принаймні зараз. Його багаторічна репресивна політика, яка стрімко посилилася за останній рік, забезпечила режиму майже повний контроль і домінування в російському інформаційному просторі", - йдеться у документі.

Також зазначається, що роки пропаганди і репресій в Росії зробили більшість людей заляканими і апатичними, схильними дистанціюватися від будь-яких політично чутливих тем.

"Ядро еліти значною мірою погоджується з Путіним і контролює всі важливі інструменти влади - від законодавчих і судових установ до виконавчих структур, таких як армія, служби безпеки і розвідки", - йдеться у звіті.

Латвійська розвідка також вважає, що Росія не планує припиняти військові дії в Україні та все ще розглядає можливість відновлення наступу на Київ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: