Країни Балтії закликали владу Грузії відпустити Саакашвілі на лікування за кордон

Вівторок, 7 лютого 2023, 14:29

Міністри закордонних справ країн Балтії закликали грузинську владу відпустити колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі на лікування за кордон.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Ми стурбовані станом здоров'я колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі та закликаємо надати йому можливість лікуватися за кордоном. Естонія готова надати медичну експертизу для його лікування. Цей крок також важливий для зменшення поляризації в суспільстві", - написав у Twitter глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу.

"Звільнення Міхеїла Саакашвілі на лікування за кордон було б найкращим рішенням – і для нього, і для його родини, і заради європейського майбутнього Грузії", - йдеться у повідомлені глава МЗС Литви Габріелюса Ландсбергіса.

"Все більше занепокоєння щодо здоров'я колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі. Я закликаю грузинську владу забезпечити належне лікування та не допустити погіршення його стану", - зазначив міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс.

Нагадаємо, 6 лютого міський суд Тбілісі не задовольнив клопотання адвокатів ув’язненого експрезидента Грузії і громадянина України Саакашвілі про дострокове звільнення за станом здоров’я.

МЗС України заявило, що розчароване рішенням суду відхилити клопотання захисту Саакашвілі щодо відстрочки або його звільнення від покарання у зв’язку із важким станом здоров’я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: