Фермери на тракторах вирушили на протест до Гааги попри заборону місцевої влади

відео
Субота, 11 березня 2023, 13:11

Нідерландські фермери, що протестують проти планів уряду регулювати викиди парникових газів, у суботу вранці вирушили до Гааги, незважаючи на встановлену раніше заборону на в'їзд важких транспортних засобів.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в публікації AP.

Міська влада Гааги запровадила надзвичайний стан у місті в день, коли тисячі фермерів-протестувальників мають зібратися в парку, а екологічні активісти з групи Extinction Rebellion планують паралельну акцію протесту на головній дорозі.

Прем'єр Нідерландів засудив фермерів-протестувальників через погрози розправою міністерці

Влада розмістила армійські вантажівки біля деяких перехресть, готові перекрити вулиці, якщо трактори спробують в'їхати в центр міста.

Фермери також хочуть виступити проти дій уряду Нідерландів з виплат на дітей та лікування мешканців північної провінції Гронінген, чиї будинки були пошкоджені землетрусами, спричиненими десятиліттями видобутку природного газу.

Поліція Гааги повідомила, що зупинила групу тракторів поблизу міста і наказала їхнім водіям припаркуватися в сусідньому селі й сісти на автобус на акцію протесту. Судячи з відео з Гааги, трактори доц центру міста так і не потрапили.

Демонстрації відбуваються незадовго до місцевих виборів у Нідерландах, які мають відбутись у середу. На них також опосередковано обирають верхню палату національного парламенту, що може вплинути на наміри уряду скоротити шкідливі викиди.

Як відомо, фермери в Нідерландах з минулого року протестують проти планів уряду скоротити викиди оксиду азоту та аміаку, що може змусити їх використовувати менше добрив і скоротити поголів'я худоби, а також змусити деякі ферми закритися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: