Тирасполь не видаватиме Кишиневу фігурантів справи про "теракт СБУ"

Середа, 15 березня 2023, 16:51

Очільник "зовнішньополітичного відомства" невизнаного Придністров’я Віталій Ігнатьєв у середу заявив, що Тирасполь не видасть Кишиневу затриманих у справі про підготовку нібито "теракту" проти делегації ОБСЄ.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомили придністровські ЗМІ.

"Розслідування буде в межах закону і на території Придністров'я, у повній відповідності з чинними нормами. Нікого нікому ми видавати не будемо. Ба більше, у слідства є питання, ведеться робота, щоб встановити обставини доставки вибухівки через територію Молдови", – заявив Ігнатьєв.

У невизнаному Придністров’ї заявили, що СБУ нібито готувала "теракт" проти ОБСЄ

Напередодні бюро реінтеграції Молдови запропонувало "придністровській" адміністрації передати підозрюваних у підготовці теракту, щоб провести власне розслідування.

Водночас віцепрем'єр із реінтеграції Олег Серебрян зазначив, що спочатку Тирасполь стверджував, що "теракт" готували проти "лідера" регіону Вадима Красносельського, а потім заявив, що первинною метою була делегація ОБСЄ.

Серебрян припустив, що в такий спосіб придністровська адміністрація намагається обмежити доступ іноземних чиновників у регіон.

Нагадаємо, 9 березня так званий придністровський "Слідчий комітет" заявив про затримання двох підозрюваних, які нібито планували "теракт" проти керівництва псевдореспубліки начебто за вказівкою СБУ, що в українській спецслужбі рішуче заперечили та назвали це зрежисованою у Кремлі провокацією.

Раніше у вівторок прокурор невизнаного Придністров’я Анатолій Гурецький заявив, що нібито за вказівкою СБУ в місті Бендери готувався "теракт" проти делегації ОБСЄ.

Більше про це дивіться у відеоблозі ЄвроПравди: Казка про "кураторів з СБУ": детально про фейковий теракт у Придністров'ї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: